frontbanner%2002

SU Talent - Klanken van Suriname

Met partners in Suriname en Nederland hebben we vanaf september 2022 een uitwisselingstraject uitgevoerd, waarbij in Suriname jong zangtalent (15-25 jaar) intensief werd begeleid bij het verder professionaliseren van hun carrière. Gerenommeerde artiesten uit beide landen verzorgden workshops en masterclasses waarin diverse aspecten van de muziekbusiness aan de orde komen, zoals mediatraining, bandcoaching en imago & branding. Deelnemers kregen wekelijks online individueel zangles van artistiek leider Shirley Spoor en maandelijks groepsles van Bernice Hubard (Music & Me) in Suriname. Zangeres Helianthe Redan verzorgde een extra gastles ‘performance’ en artiest Steffen Morisson ging online middels een masterclass dieper in op het onderwerp songwriting vanuit je Surinaamse roots. Jason Eduwaiti begeleidde de deelnemers middels een traject-in-traject naar het schrijven van hun eigen ‘Suri-roots’ song. In de studio van Ernesto van Dal konden de jonge talenten kennis maken met het werken aan opnames; zij zongen het openingslied voor de finaleshow in.

Eind april werd er deze spannende finaleshow gehouden in Hotel Torarica in Paramaribo, waarbij 5 overgebleven kandidaten streden voor de hoofdprijs: een optreden op het Kwaku Summer Festival in Amsterdam. Het aanwezige publiek was razend enthousiast en Rumarlo Lont werd door de professionele jury als winnaar aangewezen. Tijdens de afterparty in Don Julio was er nog een extra optreden van de finalisten, waarbij ze hun eigen ‘Suri-roots’ song als extraatje voor het voetlicht brachten. Een feestje!
In juli verwelkomden we Rumarlo Lont in Nederland en op 17 juli gaf hij een spetterend optreden op het hoofdpodium van Kwaku in het Bijlmerpark. Hij werd daarbij vakkundig begeleid door Jason Eduwaiti. ‘Een geweldig mooie ervaring’, zoals Rumarlo het zelf noemt.

Ondertussen ontwikkelden we op basis van het profiel van Rumarlo een workshop voor het basis- en voortgezet onderwijs (resp. groepen 7/8 en klassen 1/2), genaamd: ‘Klanken van Suriname’: Rumarlo zelf was aanwezig bij de kick-off van deze workshop bij Wezijn Transvaal in Den Haag in juli. Deze workshop werd uitgevoerd door Andro Biswane en ook Jason Eduwaiti was aanwezig om de kinderen meer te vertellen over de roots van de hedendaagse muziekstromingen van Surinaamse bodem. Kinderen mochten historische snaar- en ritme instrumenten uitproberen en de Surinaamse ritmes werden al snel door de groep opgepikt en uitgevoerd. De workshop ‘Klanken van Schiedam’ blijft ook na afronding van SU Talent beschikbaar voor het Nederlandse onderwijs.
Gezien het grote enthousiasme en de behoefte die er leeft, bereiden we een tweede editie van SU Talent voor. 


Partners:

Shirley Spoor
S.S. Music Art Foundation

Mede mogelijk gemaakt door:

Fonds voor Cultuurparticipatie

SuTalent1
Download de flyer

Hou de Facebook agina in de gaten voor het laatste nieuws:

Boek de workshop

Locaties:
• SU Talent : Suriname en Nederland
• Klanken van Suriname : Nederland

Status:
• SU Talent : afgerond
• Klanken van Suriname: gestart

Looptijd: 
SU Talent :
September 2022- oktober 2023
Klanken van Suriname : vanaf juli 2023