frontbanner%2002

Boekfiets

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling en prikkelt de fantasie. Een goede taalontwikkeling vergroot de onderwijskansen en mogelijkheden van kinderen. De Boekfiets is een initiatief van
Stichting Aanzet uit Vlaardingen. De vrolijke en herkenbare bakfiets -uitgerust met een complete inventaris aan boeken, knuffels, spelletjes, tekenspullen én een geluidsinstallatie- rijdt inmiddels in diverse gemeenten in ons land en brengt het plezier van (voor)lezen op kinderen van 2-8 jaar en hun ouders/verzorgers over met verhalen, liedjes en spelletjes.

Wij bereiden de uitrol van dit vrolijke en betekenisvolle concept in Alkmaar voor.

Locaties
Binnenkort is de Boekfiets bij ons te boeken.
Werk je op een locatie waar veel jonge kinderen komen? Onze deskundige en enthousiaste voorleesvrijwilligers komen graag langs om een half uur tot drie kwartier (voor)leesplezier te brengen. De Boekfiets komt op reguliere basis langs of maakt op speciaal verzoek ritjes naar niet reguliere plekken, zoals bijvoorbeeld evenementen.


Voorleesvrijwilligers
Onze voorleesvrijwilligers gaan na een korte training zelfstandig op pad met de Boekfiets. De ‘boekfietser’ leest binnen of buiten voor, vertelt versjes, doet bewegingsspelletjes, knutselt en/of zingt en vult zijn bezoek op zijn eigen unieke manier zo waardevol mogelijk in.

Donateurs

Fu Den Sani wordt binnenkort zelfstandig Boekfiets-regiomanager. Dat betekent dat wij zelf zorg dragen voor de kosten van bijvoorbeeld de aanschaf van de elektrische bakfiets met inventaris en lesmaterialen voor de training van de boekfietsers. Daarbij kunnen we de hulp van donateurs goed gebruiken.

Partner:

Stichting Aanzet

5I5A0427.jpeg

Actueel
Op 25 februari geven we een voorproefje met twee voorstellingen bij Kiddies Peuterschool en Integraal Kindcentrum Toermalijn. Aanmelden kan via leeswereldoverdie@bknw.nl

Kijk hier voor meer informatie


Aanmelden vrijwilliger
Houd je van voorlezen? Vind jij het leuk om op een creatieve manier lees- en taalplezier bij kinderen en hun ouders/ opvoeders te stimuleren? Heb je ervaring met werken met kinderen in of buiten het onderwijs? Kom dan ons enthousiaste team versterken!


Ik doe mee


Boek de Boekfiets

Binnenkort kun je hier de Boekfiets op jouw locatie boeken. Ben je nu al nieuwsgierig geworden? Stuur ons een bericht.

Stuur ons een bericht.


Ik steun de Boekfiets in Alkmaar
Met jouw steun kunnen we de bakfiets, de inventaris en lesmaterialen voor onze vrijwilligers aanschaffen. Zo kunnen we sneller van start. Help je mee?

Doneer