banner

Boekfiets Alkmaar

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling en prikkelt de fantasie. Een goede taalontwikkeling vergroot de (onderwijs)kansen van kinderen. De Boekfiets brengt aansprekende voorleesvoorstellingen naar basisscholen, kinderopvanglocaties en andere plekken waar kinderen te vinden zijn – in én om Alkmaar. Hij is uitgerust met een complete inventaris aan boeken, spelletjes, tekenspullen, knuffels en een geluidsinstallatie – alles om het plezier van lezen en voorlezen op kinderen én hun ouders/opvoeders over te brengen.

Locaties
Boekfiets Alkmaar kan worden ingezet door kinderopvanglocaties, basisscholen, kinderboerderijen, speeltuinen en andere plekken of gelegenheden waar kinderen samenkomen. De Boekfiets kan op eenmalig of op vaste momenten langsrijden. Een voorstelling duurt tussen de dertig en vijfenveertig minuten en is voor kinderen van 2 tot 8 jaar.

Voorleesvrijwilligers
Als voorleesvrijwilliger ga je na een korte training zelfstandig op pad met de Boekfiets. Je leest voor, vertelt versjes, doet bewegingsspelletjes, knutselt en/of zingt en vult je bezoek op je eigen manier zo waardevol mogelijk in.

Donateurs
De Boekfiets is een initiatief van Stichting Aanzet uit Vlaardingen. Fu Den Sani is zelfstandig regiomanager voor Alkmaar en omstreken. Dat betekent dat wij zelf zorg dragen voor de kosten van bijvoorbeeld de aanschaf van de elektrische bakfiets met inventaris en lesmaterialen voor de training van de boekfietsers. Daarbij kunnen we de hulp van donateurs goed gebruiken.

Partner:

Stichting Aanzet

5I5A0427.jpeg

De Boekfiets is gelanceerd
Op 18 november is Boekfiets Alkmaar van start gegaan. Alkmaar Centraal maakte er een mooi filmpje van.

Kijk hier voor meer informatie


Boekfietsers gezocht
Meld je aan als voorleesvrijwilliger.

Ik doe mee


Boek de Boekfiets
Hier kun je Boekfiets Alkmaar boeken. 

Boek Boekfiets Alkmaar


Steun de Boekfiets
Met jouw steun kunnen we de bakfiets in en om Alkmaar laten rijden.
Help je mee?

Doneer