frontbanner%2002

Troubadours van Oost

In Schiedam-Oost maken we met Troubadours van Oost het muzikale talent dat achter de voordeuren van de wijk schuilgaat zichtbaar. De troubadours zijn een mix van oude en nieuwe Oosterlingen met een grote verscheidenheid in muzikale en culturele achtergrond. Zij maken muziek voor de wijk en inspireren wijkbewoners hun eigen muzikale talenten en roots te (her)ontdekken.
De troubadours hebben een verbindende rol en dragen op een laagdrempelige manier bij aan de sociale cohesie binnen de wijk.

Het concept oogst veel waardering van bewoners en professionals en is klaar om de grenzen van de wijk over te gaan. Er is veel enthousiasme onder artiesten uit andere Schiedamse wijken en we bruisen van de nieuwe ideeën! 

Activiteiten

tvo junior
placeholder image

Een educatietraject voor groepen 7-8 van de Schiedamse basisscholen, waarin het persoonlijke muzikale verhaal van de troubadour – hoe word je artiest en wat maak je allemaal mee? – de leerlingen inspireert om hun eigen compositie te maken. Onder begeleiding van de troubadour en een dj/producer worden melodie, tekst en ritme verkend en toegewerkt naar een presentatie. Scholen kunnen dit project via onze partner boeken.

Kijk hier voor meer informatie.

Partner: 

Stichting Mooi Werk

Mede mogelijk gemaakt door: 

Gemeente Schiedam
VSBfonds

Fudensani_300721_36%20kopie.JPG

De zomer van 2021 was niet warm maar wél muzikaal; vier zomeravonden lang stond Oost in het teken van livemuziek, lekker eten en een (nadere) kennismaking met wijkgenoten. Met elke avond een andere troubadour en een ander programma. De troubadours namen de deelnemers mee op een ontdekkingsreis langs bekende en onbekende muziek uit alle stromingen, tijden en windstreken. Fijn om naar te luisteren, maar óók om aan mee te doen.
Kijk hier voor het evaluatieverslag, dit project wordt vervolgd!

Partner:

Sterk in Company

Mede mogelijk gemaakt door:

Fonds voor Cultuurparticipatie
Gemeente Schiedam
VSBfonds

koptelefoons groot.jog%20kopie

De eerste editie van Oost Showt Talent! werd gelanceerd tijdens de lockdown van 2021. Het is een online talentenjacht voor kinderen van 8-12 jaar die in Schiedam-Oost wonen of in de wijk naar school gaan. Deze songcontest geeft jong talenten een podium en de kans om hun muzikale ambities verder te verwezenlijken. De jury, bestaande uit twee troubadours, koos Sonania als winnaar. Zij besloot de hoofdprijs (6 uur coaching) aan zanglessen van troubadour Sofie Habets te besteden. 

Mede mogelijk gemaakt door:

VSBfonds
Gemeente Schiedam

COMPILATIE%20thm

De voorbereidingen voor een live muziekroute door de wijk waren in volle gang toen het coronavirus roet in het eten gooide. Het plan werd in allerijl omgebogen naar korte video-optredens vanuit de huiskamers van de troubadours of een stil plekje in de wijk. Na de versoepelingen gevolgd door een reeks intieme concerten in besloten binnentuinen.

De Troubadours van Oost hebben hun eigen Youtube kanaal

Mede mogelijk gemaakt door:

Fonds Podiumkunsten
Gemeente Schiedam
Fonds Schiedam Vlaardingen
De Groot Fonds

troubadours van-oost-sq%20rood%20FDS%20site
JNI_7092.jpeg

In Schiedam laten we muzikaal talent zien met de Troubadours van Oost. Het concept oogst veel waardering van bewoners en professionals en is klaar om de grenzen van de wijk over te gaan. Er is veel enthousiasme onder artiesten uit andere Schiedamse wijken en we bruisen van de nieuwe ideeën!  Doe je mee?

Meld je aan als Troubadour

Locatie:
Schiedam

Looptijd:
2020-heden